Grön billeasing

Du som står inför att investera i en eller flera elbilar för ditt företag kan finansiera dessa genom Grön leasing och få en rabatterad hyra. En så kallad Grön billeasing ger er ett klimatsmart val när ni investerar i en ”ren” elbil.

  • Hela kedjan är grön. Vår råvara är grön, det vill säga vi använder grön marknadsupplåning där likviden öronmärks för utlåning till elbilar.
  • Gröna obligationer emitteras, precis på samma sätt som vanliga obligationer, av företag och organisationer för att låna upp på kreditmarknaden. Skillnaden är att likviden öronmärks för utlåning till miljöändamål.
  • Vi använder oss av en oberoende granskare som verifierar processen för Grön billeasing. Dessutom ska alla våra gröna produkter vara förenliga med vårt eget regelverk Nordea Green Bond Frame work, vilken baseras på ICMA* Green Bond Principles.

*ICMA = The International Capital Market Association

Ta del av NF Fleets hållbarhetsarbete

Ta del av hållbarhet i Nordea

Elbilen och klimatet

Elbilen har en klimatmässig ryggsäck direkt efter produktion, men sett till hela livscykeln får du en väldigt låg klimatpåverkan jämfört med andra fordon.

Forskningsresultaten väger allt tyngre till elbilens fördel och en nyligen gjord studie visar att bland annat 60 – 70 procent lägre koldioxidutsläpp är möjligt för en liten bil som drivs med el i Sverige, jämfört med en fossilbränsledriven motsvarighet.

Läs mer

Komplett laddlösning

I samarbete med OKQ8 och ChargePoint kan vi erbjuda en heltäckande laddlösning för hemmet, arbetsplatsen och längs vägen. Enkel administration, full överblick över laddhistorik och med möjlighet att förenkla förmånsbeskattning.

Läs mer om vår laddlösning